Op zaterdag 3 oktober 2015 vond in de Meerpaal in Dronten de jaarlijkse Dag van de Ouderen plaats. De organisatie van deze dag is een initiatief van verschillende ouderen en senioren organisaties zoals UNIE KBO, SBA en ANBO en is gekoppeld aan de Europese Ouderendag.

Tijdens de dag worden doorlopend presentaties en demonstraties gegeven over een breed scala aan onderwerpen en is er een informatiemarkt waar deelnemende bedrijven en organisaties zich kunnen presenteren.

Dit jaar was er specifiek ook aandacht voor veilig wonen, met presentaties door UNIE KBO over het Politiekeurmerk Veilig Wonen en zijn door de VHS in samenwerking met SKG-IKOB demonstraties van cilindertrekken verzorgd.

Ook was er een informatietafel op de beurs ingericht met informatie en producten van de bij de VHS aangesloten Nederlandse producenten.

Naast het hoge aantal bezoekers was de grote interesse bij de bezoekers vooral opvallend voor het onderwerp “veiligheid en de behoefte aan informatie over wat ze kunnen doen aan beveiliging maar ook het waarom kwam veelvuldig ter sprake.

Veel belangstelling was er ook voor de getoonde producten, zoals kierstandhouders en beslag en cilinders met cilindertrekbeveiliging, maar ook voor de valdorpel van Ellen was opvallend veel belangstelling.

Eens te meer is maar weer gebleken dat de senioren een doelgroep zijn die niet alleen meer aandacht verdienen, maar waar ook veel van geleerd kan worden!

Voor ons een zeer waardevolle dag die zeker navolging zal krijgen.

IMG_3436